Meest gestelde vragen:

Vragen over de boeking en bereikbaarheid

Kan ik zomaar binnenlopen voor een massage?
Nee, al mijn massages zijn op afspraak. Met de producten kan een tijd tussen de massages door worden afgesproken 

Ik ben wat slecht ter been. Is dat een probleem?
Nee, je zou zelfs nog naar binnen kunnen met een rolstoel.

Hoe staat het met parkeren?
Het parkeren is gratis en kan gewoon voor aan de weg voor ons huis. Kijk wel even of je niet op het pad staat met de auto.

Ik krijg mijn eerste massage, moet ik ergens rekening mee houden?
De eerste behandeling starten we met een persoonlijke intake. Tijdens dit gesprek mag je een intake-formulier invullen. Met de vragen over je persoonsgegevens tot aan vragen over je medische verleden. Het is niet verplicht om je medische verleden te vermelden, maar het kan wel helpen bij het behandeltraject. Hierbij krijgen we een goed indruk wat ons helpt met het verbeteren of verhelpen van je klachten. Vervolgens gaan we in gesprek kijken wat de wensen zijn en verwachtingen van de massage. We proberen zoveel mogelijk advies te geven wat de beste opties zijn voor u op dat moment.  

Ik ben verhinderd, wat nu?
Wanneer je onverhoopt verhinderd bent kan je tot 48 uur voor de behandeling je afspraak kosteloos verzetten of annuleren. Tot 24 uur voor de afspraak rekenen wij 50% van de behandeling voor de eerste keer. Meerdere keren rekenen wij 100% van de behandeling.  Dit geldt uiteraard ook bij een ‘no-show’, dus als je niet op de afspraak verschijnt. Je mag ook een vervangend persoon regelen die voor jou in de plaats komt. De kosten van de behandeling regel je dan onderling. Ben je ziek geworden? Als je koorts (> 38 graden) hebt is het raadzaam de afspraak te verzetten. Buiten dat het niet verstandig dat je zieke lichaam gemasseerd wordt, is het niet toegestaan voor ons. Je kan je afspraak via je persoonlijke inlog via de online agenda wijzigen en annuleren. Uiteraard kan je dit ook doen door ons te bellen of een WhatsApp bericht te sturen.

Hoe kan ik betalen?
Per pin of contant.

Vragen over de behandeling

Wordt de massage vergoed door de zorgverzekeraar?
Nee deze wordt niet vergoed omdat ik meerdere technieken gebruik en niet vast wil zitten aan een opgelegd riedeltje. 

Wat kost een massage?
De prijzen voor losse massages vind je op onze tarieven pagina. Deze prijzen zijn op basis van een afspraak bij ons in de praktijk.

Wat hou ik aan, en wat trek ik uit?
Afhankelijk van de massage en het te behandelen gebied, kleed jij je uit tot aan het ondergoed. Tijdens de massage blijft de onderbroek aan. Dat gedeelte masseren we niet. Sieraden kunnen af, zodat wij nergens achter blijven haken en jij je niet kan bezeren. We masseren bij de meeste behandelingen met olie op de huid, dus het is handig om zo veel mogelijk uit te trekken. Je bent constant toegedekt met handdoeken. We slaat deze alleen open op de plek waar gemasseerd wordt. Je kan tijdens de massage altijd aangeven als jij je niet prettig voelt. Het kan te hard of te zacht zijn of te pijnlijke als je bepaalde klachten hebt. Liever aangeven onder de massage dan kunnen we meteen in reageren, want na die tijd kunnen we niks meer eraan doen.

Wat doet een massage met mij?
Door massage komen diverse stoffen vrij in het lichaam. De neuro-hormonale verklaring gaat ervan uit dat bepaalde stoffen invloed hebben op pijn en op het algemene welbevinden (zoals vermindering van stress, spanning, angst en stemmingswisselingen). Massage stimuleert de productie van deze invloedrijke stoffen. Voornamelijk endorfine, serotonine en histamine. Endorfine is de lichaamseigen pijnstiller. Serotonine is als geluks hormoon betrokken bij stemming, slaap, emotie en eetlust. Het speelt ook een rol bij de verwerking van pijnprikkels. Histamine stimuleert de doorbloeding van het lichaam, werkt
ontstekingsremmend en pijn dempend.

Hoe vaak moet ik gemasseerd worden om van mijn klacht af te komen?
Massage moet opgebouwd worden. Uw lichaam moet wennen aan massage. Hoe meer uw lichaam gewend is, hoe langer de positieve effecten aanhouden. In uiterst gunstige gevallen kan dit zelfs 8-10 weken zijn. Als u massage wilt gebruiken als onderdeel van een gezonde leefstijl dan is een keer per 4-6 weken een mooie frequentie. Om te beginnen met opbouwen voor de behandeling van stress is een startfrequentie van 1-2 weken reëel. Na een aantal behandelingen kan dit langzaam uitgebouwd worden. Een termijn voor klachten is heel moeilijk aan te geven. Dit is van veel factoren afhankelijk zoals de aard van de klachten, de ernst en of er gelijktijdig nog andere behandelingen ondergaan worden. Het is echter wel mogelijk om na de eerste massage een indicatie te geven van een vervolgtraject. Door te luisteren naar uw lichaam kunt u zelf al aanvoelen wanneer een behandeling nodig is.

Ik heb een allergie, met welke olie wordt er gemasseerd?
Afhankelijk van de allergie die je hebt kan het invloed hebben op de olie die we gebruiken. Geef in ieder geval aan wanneer je een notenallergie hebt in verband met een mogelijke reactie op de massageolie.
Wij masseren verschillende massageoliën, afhankelijk van de behandeling. Momenteel masseren we met:
• Amandelolie in combinatie met etherische oliën.
Deze olie is puur natuur en ideaal voor de extreem droge huid. Ook bij flink behaarde personen heeft deze olie onze voorkeur.
• Permsal Magnesiumgel
Tijdens een Magnesium treatment maken we gebruik van Permsal Magnesium. Je wordt dan onder andere gemasseerd met de Magnesiumgel. Als dealer van dit Nederlandse merk kunnen we je adviseren in het gebruik van Magnesium. Dit mineraal is na lucht en water de belangrijkste bouwstof van je lichaam. Tijdens de massage gebruiken we verschillende producten.
Twijfel je of je gemasseerd mag worden? Overleg dan altijd even met je (huis)arts.

Wanneer mag ik absoluut niet gemasseerd worden?
Soms is er sprake van contra-indicaties, dit wil zeggen dat je niet gemasseerd mag worden. Deze contra-indicatie kan gelden voor het hele lichaam. Soms geldt deze alleen lokaal, bijvoorbeeld alleen de benen.

Raadpleeg onze pagina over contra-indicaties welke gelden. Bij twijfel is het altijd raadzaam met uw behandelend arts te overleggen of u gemasseerd mag worden.

Welke tips heb je voor mij over voor, tijdens en na de massage?
• Vóór de massage: Als je klachten hebt, noteer deze dan en probeer zo goed mogelijk na te gaan wanneer u ze hebt (en wanneer niet), of het weer invloed heeft en wat u van de massage verwacht. Eet vóór de massage licht en drink minimaal twee uur van tevoren geen koffie meer. We adviseren u ongeveer een half uur voor de afspraak een groot glas water te drinken en voor de massage nog even van het toilet gebruik te maken.
• Tijdens de massage: De massage is direct op de blote huid. U mag u ontkleden tot aan het ondergoed. Hou hierbij rekening dat ondanks alle zorg de mogelijkheid bestaat dat olieresten op het ondergoed kan komen. Tijdens de behandeling lig u rustig op uw buik en concentreer u zich op de ademhaling als u dit prettig vind. Het geeft rust en bewustzijn. U kunt rustig genieten van de stiltes. Even rust. U hoeft dus niet te praten, maar het mag wel. Gedurende de massage kan een rustgevende achtergrondmuziek aanstaan. Deze helpt bij het ontspannen. Wil u dat liever niet? Geef het gewoon even aan.
• Na de massage: Het is belangrijk om veel te drinken. Drink na de massage 1 á 2 glazen water. Het is beter om frisdrank of koffie te vermijden. Daarnaast is het plezierig om na de behandeling uw agenda nog ongeveer een half uur vrij te hebben zodat u de behandeling in alle rust kunt afsluiten. Zie het als een verwen moment en u zult zien dat je er langer van nageniet dan u denkt. 

Soms hebben masseurs van die tingel-tangel muziek op staan. Is dat bij jou ook zo?
Ik heb verschillende muziek soorten waar u uit kunt kiezen. geef dit bij aankomst aan.

Moet ik mijn eigen handdoeken meenemen?
Nee, dat is niet nodig. Massage en Wellness praktijk heeft genoeg handdoeken. Deze zijn heerlijk zacht.

Hoe lang heb ik profijt van een massage?
Dit is afhankelijk van uzelf, uw leefwijze en of u gewend bent aan massage. De effecten kunnen in gunstige gevallen wel 8 weken aanhouden. Dit halen de meeste mensen echter niet. Direct na de massage zult u in elk geval een weldadig effect ervaren. Bij de een is dit een paar uur, bij de ander een paar dagen. Daarna houden de effecten aan in een subtielere vorm. Denk hierbij aan meer energie, beter slapen, vrolijker, minder gespannen, makkelijker kunnen omgaan met stress enz.

Vragen over strippenkaarten en kortingen/acties.

Hoe werkt het strippenkaarten systeem:
Naast losse massages kan je bij ons ook een strippenkaart aanschaffen voor 5 of 12 behandelingen. Je ontvangt dan tot 10% of 12,5 % korting op het totaalbedrag. De strippenkaart heeft een beperkte geldigheidsduur van 1 jaar ingaande op de datum van aanschaf. Ook is er de mogelijkheid om een massage van de strippenkaart als cadeau weg te geven. Als je wilt kunnen we zelfs een mooie cadeaubon maken die je aan die persoon kan geven. Wil je direct een strippenkaart aanschaffen mail naar info@totaliz.nl

 Wanneer krijg ik korting?
Als je voor de eerste keer in de massagepraktijk Totaliz komt krijg je een korting van € 5.00 op een massage naar keuze. Dit als kennismakingskorting. Dit is eenmalig.

Welke acties zijn er?
Acties worden gedaan bij speciale gebeurtenissen of op beurzen, evenementen maar ook bij nieuwe behandelingen. Schrijf je daarom in bij de nieuwsbrief van Totaliz zodat je als eerste de op de hoogte bent.

 

Mocht je vraag er niet bij zitten

Kijk op Tarieven voor andere massages en prijzen.