Info Tuina Therapie.

U kunt bij Totaliz terecht voor uiteenlopende klachten.

Denk daarbij aan: 

Stress, vermoeidheid

Spier-, pees- en gewrichtsklachten

Rug-,nek en schouderklachten (RSI)

Spijsverteringsklachten

Hoofdpijn/migraine

Slapeloosheid

Pijnverlichting

Menstruatie en overgangsklachten

Verhoging van de weerstand

Tuina Therapie 

Tuina spreekt men uit als ‘twiena’ en betekent letterlijk ‘duwen’ (Tui) en ‘grijpen’ (Na). Tuina Therapie kenmerkt zich door een grote variëteit aan massage-, mobiliteits-, en manipulatieve technieken waarbij de huid, spieren, pezen, gewrichten en acupunctuurpunten worden gestimuleerd. Anders dan bij acupunctuur komt hier echter geen naald aan te pas.De acupunctuurpunten worden namelijk door middel van de duim of elleboog van de therapeut gestimuleerd. De behandeling wordt op een behandeltafel of stoel uitgevoerd. Meestal wordt de massage direct op de huid toegepast, soms ook over de kleding heen.

Diagnose

Tuina Therapie is erop gericht de oorzaak van een pijnklacht aan te pakken. Hierbij wordt het lichaam als geheel doorgelicht. Voor het stellen van de diagnose voelt de Tuina therapeut de pols en kijkt hij ook naar de tong van de patiënt. Om tot een sluitende diagnose te komen is er ook aandacht voor zaken als slaap, eetpatroon, gehoor, zicht en de soort pijn van de patiënt.

Behandeling

Pijnklachten ontstaan veelal door de stagnatie van energie en bloed in de weefsels (spieren, huid en organen) van het lichaam. De Tuina therapeut heft door middel van massagetechnieken deze stagnaties op. Hierdoor verbetert de doorstroming en verdwijnt de pijn. De behandeling wordt op een behandeltafel of stoel uitgevoerd. Meestal wordt de massage direct op de huid toegepast, soms ook over de kleding heen.

Behandelingen combineren

Voor een behandeling heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig. Wel adviseer ik u bij ernstige problemen altijd eerst bij uw huisarts langs te gaan. U kunt tegelijkertijd een behandeling bij verschillende therapeuten volgen, maar stel hen wel allebei op de hoogte.

Vergoeding
De tuina behandeling wordt niet vergoed bij Totaliz.

Als model in mijn praktijk

Bij het eerste consult wordt een intakegesprek gehouden. Op basis van vragen, het voelen van de pols en het bekijken van de tong – volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde – probeer ik te vinden waar er een disbalans is. En waarom het zelfherstellende vermogen er niet zelf mee aan de slag gaat. Aan de hand daarvan ga ik een diagnose stellen en een behandelplan maken. Ik kan natuurlijk nog geen diagnoses stellen zoals een volleerd therapeut maar op deze manier leer ik het.

Duur en aantal behandelingen 

Het intakegesprek inclusief de eerste behandeling duurt één uur en een kwartier. Vervolgbehandelingen duren in principe één uur. Dit is de normale gang van zaken maar als model kunnen de behandelingen uitlopen, dus kan 2/3 uur duren. Hou daar rekening mee. De aantal behandelingen kunnen variëren aan de had van de klacht.

Nazorg

Afhankelijk van de klachten kunnen de na-effecten van een TuiNa massage verschillen.

Omdat de behandeling op een vrij diep niveau te werk gaat heeft het lichaam even de tijd nodig om te herstellen. Na afloop van de behandeling is het proces van het afvoeren van afvalstoffen nog in volle gang. Dit kan een vermoeid of verergering van de klacht veroorzaken maar trekt vrij snel weer weg. Het kan zich ook uiten in transpireren, dromen, huilen, etc.

Na de behandeling is het belangrijk om veel water te drinken voor de afvoer van afvalstoffen.

Advies vooraf aan de behandeling

Vóór de behandeling kunt u het beste geen koffie, drop, rode wijn of zuurtjes nuttigen. Ook wordt u verzocht de tong niet te schrapen of te poetsen. Dit kan namelijk het stellen van de diagnose via het bekijken van de tong beïnvloeden.

Afspraak boeken

De afspraken kun je niet zelf inboeken.

Voor een afspraak maken, app mij via WhatsApp 06-10157440.